De maand januari is synoniem met de solden. Ook ik ga op koopjesjacht, meer bepaald op zoek naar een (of twee, of drie :-)) paar nieuwe schoenen. Maar wist je dat je door slechte schoenen te dragen je last kunt krijgen van voetproblemen zoals likdoorns – in de volksmond vaak eksterogen genoemd – , eelt of voetschimmels?
Hieronder vind je alvast mijn advies om de juiste schoenen te kiezen en om zowel letterlijk als figuurlijk stevig met beide voeten op de grond te staan.

  • Ga shoppen in de late namiddag want in de loop van de dag zwellen je voeten op. Ook bij warm weer gaan je voeten zwellen.
  • Koop stevige schoenen die voldoende steun geven en de vorm van je voet volgen. Dergelijke schoenen sluiten goed aan bij de hiel en laten voldoende ruimte aan de tenen. Te krappe schoenen veroorzaken wrijving en kunnen leiden tot eeltvorming en likdoorns.
  • Kies voor kwaliteitsvol en natuurlijk materiaal zoals leder zodat je voeten kunnen ademen. Je voeten transpireren sowieso in schoenen; goed ventilerende schoenen voorkomen voetschimmels.
  • Contacteer me indien je ondanks bovenstaande tips toch nog last hebt van voetproblemen. Ik inspecteer met plezier je voeten en geef ze de zorg die ze verdienen. Dit gaat van professioneel advies om voetproblemen te voorkomen tot het verwijderen van likdoorns en eelt. Indien verder medisch advies nodig is, verwijs ik je door naar een huisarts, een podoloog of een specialist.