Diabeteseducatie

Professionele zorg

  • Persoonlijke aandacht voor een op maat gemaakt plan, passend bij de levensstijl
  • Nauwkeurige info en praktische tools ter ondersteuning van de gezondheid
  • Uitgebreide voetcontrole
  • Ondersteuning in de familiedynamiek. Diabetes heeft invloed op alle huisgenoten.
  • Communicatie tussen patiënt en artsen 

Aanpak

Ik ben er om te helpen bij elke stap van je diabetesreis. Samen zorgen we ervoor dat je de kennis en het vertrouwen opbouwt om diabetes effectief te beheren en een gezonde, gelukkige levensstijl te leiden. 

Onze samenwerking begint met een eerste afspraak, waarbij we elkaar kunnen ontmoeten op een locatie naar jouw voorkeur. Tijdens deze afspraak bespreken we eerst jouw meest dringende zorgvragen. Indien nodig bied ik technische ondersteuning, zoals het leren inspuiten van medicatie, het gebruik van een glucosemeter, of het bijhouden van een agenda. Daarnaast verstrek ik indien gewenst attesten en bekijk ik jouw laatste laboratoriumresultaten en glucosemetingen, die we samen doornemen. Jaarlijks voer ik ook een voetcontrole uit en bespreek ik jouw geplande afspraken met andere zorgverleners.

Na deze eerste inventarisatie bespreken we jouw zorgen en gaan we samen op zoek naar levensstijlverbeteringen die haalbaar zijn voor jou en die je kunt toepassen in jouw dagelijks leven.

Na elke consultatie stuur ik een verslag naar jouw huisarts en diabetoloog, zodat zij op de hoogte blijven van jouw voortgang en de geleverde zorg.”

Afspraak : 0468 48 60 27

Praktisch

Als je diabetes hebt, heb je recht op gratis diabeteseducatie.

Om hiervoor in aanmerking te komen, heb ik alleen een voorschrift van je arts en je identiteitskaart nodig.

Als je een bloedglucosemeter nodig hebt, ontvang je tijdens je eerste consultatie een attest van mij. Met dit attest kun je de meter ophalen bij de apotheek.

Ik bied mijn diensten aan huis aan, of je kunt een afspraak maken in Medisch Huis De Zwaan.

Mijn werkgebied omvat de binnenstad van Gent, Brugse Poort-Rooigem, Bloemekenswijk, Dampoort, Drongen, Evergem, Gentbrugge, Melle, Merelbeke, Ledeberg, Lovendegem, Mariakerke, Oostakker, Rabot, Sint-Amandsberg, Sint-Denijs-Westrem en Wondelgem.